Klubintroduktion

Vestjydsk Nimbusklub vil med denne hjemmeside give henholdsvis medlemmerne den service, at de med få ”klik” kan orientere sig om hvad der p.t. sker i klubben, dels gøre omverdenen opmærksom på en ret livskraftig MC-klub der med sine snart 46 år, hører til blandt de ældre af slagsen. Alderen betyder ikke, at der ikke sker noget, hvilket hjemmesiden bl.a. også er udtryk for.
Klubben har bl.a. som sit formål at fremme interessen for Nimbussen, og i øvrigt holde en del ”Nimbus-faglige” og sociale aktiviteter.
Interessen for Nimbus motorcyklen har vi fælles med ejerne til 4142 indregistrerede Nimbusser (pr. 25.01.07* Rigspolitiet) og Nimbussen ligger dermed på top 10 listen af alle indregistrerede motorcykler i Danmark, hvilket er flot med den enorme interesse der er kommet de seneste år for at køre MC – navnlig taget i betragtning, at det er over 50 år siden at den sidste nye Nimbus forlod Fisker og Nielsens samlebånd.
Hjemmesiden skal derfor være med til at motivere til at vedligeholde interessen for det danske klenodie.

Lidt faktuelt om Vestjydsk Nimbusklub: Klubben blev stiftet d. 20. juni 1976. Initiativtagere var bl.a. Ejgil Pedersen (Mangeårigt best.medl.i Danmarks Nimbus Touring), Arne Raundal og Tage Johansen. De første år bar klubben navnet ”Holstebro Nimbusklub”, og var det første år på 18 medlemmer.

Da interessen for klubben imidlertid var bredere blev navnet efter nogle år ændret til det nuværende. For indeværende, februar. 2022, har klubben ca. 55 medlemmer, incl. hustandsmedlemmer ( Vi har tidligere været oppe på knap 100 medlemmer).
Mange af klubbens medlemmer er aktive i forhold til at holde de gamle maskiner køreklar, eksempelvis er der flere af medlemmerne der er helt ferme (Jysk underdrivelse) til alt ”skruearbejdet”. Så hvis man ikke selv er “verdensmester” i maskinens ædlere dele, er der hjælp at hente. 

Også reservedele såsom elektroniske laderelæer, renovering af plejlstænger, renovering af kardanaksler, dynamoer m.m. bliver lavet i lokalområdet.
Medlemmerne kommer langt overvejende fra Midt- og Vestjylland, men vi har medlemmer fra det meste af DK.
Som medlem har man muligheden for at deltage i klubbens sociale liv, skaffe sig gode og nødvendige kontakter. Omdrejningspunkterne for klubben er udover klubaftenerne med lejlighedsvise foredrag og oplæg, fællesture i større eller mindre grupper “ud i det blå”, det årlige træf, der ud over klubmedlemmerne, trækker nimbusentussiaster fra hele Danmark til Midt – og Vestjylland, for en hyggelig weekend i hinandens og Nimbussernes selskab.

Generalforsamling:

Den årlige generalforsamling finder sted sædvanligvis i januar måned hvert år, og gennem nu flere år i selskabslokaler i Holstebro, så vi på den måde kan imødekomme medlemmernes geografiske tilhørsforhold.

Årstræf:

Én gang årligt – den 3. weekend i juni – afholder klubben et træf. Træffet er eksklusivt på den måde at alle er velkommne, men på pladsen ses helst kun motorcykler af mærket Nimbus.

Træffet finder sædvanligvis sted den 3. weekend (Fredag eftermiddag – søndag kl. 11.00) i juni ved det tidligere “DGIs LU-center” på Stadionvej 6,  i den lille landsby Nees. Læs nærmere herom under fanebladet “Større arrangementer”, Neestræffet.

Øvrige aktiviteter:

Der er sædvanligvis klubaften hver den 1. onsdag i måneden, sædvanligvis fra september til maj. 

I mangel på klublokaler har vi de sidste par år afholdt klubaftnerne rundt hos medlemmerne på deres privatadresser, eller som fællesarrangementer eks. fællesspisning på eks. en kro, eller lejlighedsvis som “skrueaftner” i lokaler stillet til rådighed af et medlem.

Kontingent og medlemsskab:

Kontingent for medlemskab i Vestjydsk Nimbusklub:
1 person                                  kr. 130,-
Husstand                                kr. 200,-
Indmeldingsgebyr                 kr. 50,-
Indmeldelse kan ske ved henvendelse til Kasserer og bestyrelsesmedlem Gull-Britt Pedersen telf: 28716383 med “Mobile pay”, eller bankoverførsel.

 
 
 
 

Opdateret 22.02.22.

Comments are closed.