Nees Træf

“Nees træffet”, er det årligt træf-arrangement afholdt af Vestjydsk Nimbus Klub.

Træffet har traditionelt, siden første gang i 1976, fundet sted på egnen mellem Bøvlingbjerg og Vemb.

De første mange år på en naturskøn lille høj ved Bøvlingbjerg: “Raabjerghøj“, hvorfra der bl.a. er en fantastisk udsigt.

Stedet blev dog efterhånden for småt, og for nogle for primitivt. Hvorfor træffet senere blev flyttet til landsbyen Nees hvor DGIs “LU-Center” har dannet rammen om træffet gennem de sidste godt 10 år.

Træffet har med få undtagelser været afholdt den 3. weekend i i juni (fra fredag eftermiddag  til søndag formiddag kl. 11.00).

Vi havde således 40 års jubilæum i dagene 17. – 19. juni 2016.

I fælleshuset(Det tidligere LU-centret) er opholdsstue med pejs, køkken, en lille “kiosk” med de mest nødvendige varer:  pølser, grillkød, sodavand, øl, vin, snack m.v. til særdeles fornuftige Nimbuspriser, toiletter og badefaciliteter. Sædvanligvis er der konstant varm kaffe på kanden.

Man har fra april mulighed for at reservere soverum, hvis man ikke synes telt- / camping livet er sagen. Men det kræver man er hurtig, de er eftertragtede, og reserveres efter først til mølle princippet. Man kan også tage sin camping/ -teltvogn med, men bemærk, man kan ikke være sikker på tilslutningsmuligheder til strøm.

Til træffet kommer der sædvanligvis en 60 – 80 Nimbusentusiaster fra ind- og udland, til en hyggelig weekend. Mange deltagere har det som en fast årlig tradition, at komme til dette træf i det vestjyske. Pladsen ved LU-centret er ideelt med levende hegn, der giver god læ, næsten uanset hvor meget og hvorfra vinden kommer !

Vi plejer at rose os af, at det er træffet, hvor alle – i alle aldre føler sig velkommne. Der er muligheder for store og små, med den særegne natur, bålplads til snobrød, kort til Vesterhavet til den ene side og Danmarks største plantage(Kloster-, Kronheden og Vind plantager) til den anden. Ofte kan man her se “nye generationer” få deres første instrukser i Nimbuskørsel og “selvstændige” køreture på græsmarken.

Formålet er at hygge sig sammen, få “sparket lidt Nimbusdæk”, nyde naturen lokalt, men ikke mindst lørdagen med fællesturen til et eller andet seværdigt, og senere festaftenen med den helstegte pattegris, er noget af det, som folk ser frem til.

Man kan helt selv bestemme hvor meget man vil involvere sig, om overhovedet. Erfaringen er dog, at de fleste plejer at deltage i det programsatte samvær.

Neestræffet annonceres her på siden, i DNTs “Nimbus Tidende”, samt via mail til medlemmerne.

Mail, elektroniske telefonbeskeder er hyppigt anvendt blandt medlemmerne, omend der er enkelte medelemmer der ikke anvender den teknologi.

siden ajourført d. 22.02.22

Bestyrelsen for Vestjydsk Nimbusklub febr 2022.

 

Comments are closed.